Kde je pravda?

22.10.2013 20:30

KDE JE PRAVDA?

Všichni duchovně hledající lidé se nechávají více či méně inspirovat myšlenkami druhých. Zdroje informací jsou různé. Ať už přijímáte informace od svého Vyššího Já, channelujete různé entity, čtete blogy a nebo posloucháte přednášky TĚCH, KTEŘÍ INSPIRUJÍ. Žádný zdroj není lepší či horší. Je to naprosto srovnatelné. Toužili jste po informaci a ta se k vám dostala nejrychlejším a nejefektivnějším možným způsobem. Spousta lidí projde fází, kdy se cítí zmatena. Tolik informací, tolik různých pohledů - KDE JE TEDY PRAVDA?

Představme si vědce, který většinu svého života rozvíjí určitou teorii. Postupně skládá mozaiku poznatků a buduje SYSTÉM který, jak doufá, bude naprosto dokonalý. Vytvoří teorii Všehomíra. Teď se na vědce podíváme zblízka. Co je jeho cílem? Náš vědec chce prokázat, že nic jako SVOBODNÁ VŮLE NEEXISTUJE. Toto je jeho zaměření. Díky bezchybné práci zákona přitažlivosti bude do své reality přitahovat důkazy, potvrzující jeho výchozí tezi. Proč? Je to z toho důvodu, že se nejedná pouze o výchozí tezi - jedná se o jeho BYTOSTNÉ PŘESVĚDČENÍ. Vnější prostředí mu tedy bude opakovaně poskytovat důkazy o tom, že svobodná vůle neexistuje.

Teď se podívejme na dalšího vědce, který má velmi podobný cíl. Dokázat, že SVOBODNÁ VŮLE EXISTUJE. Jelikož se opět jedná o jeho bytostné přesvědčení, zákon přitažlivosti mu i v tomto případě doručí přesně to, o čem je přesvědčen. Spoustu důkazů o tom, že svobodná vůle existuje.

Každý z nich má tedy potvrzení své teze a začnou přesvědčovat všechny ostatní o SVÉ pravdě. Ukáží vám svůj výzkum, budou s vámi hodiny debatovat. Ve skutečnosti je vše RELATIVNÍ.

Vidíte, jak neuvěřitelně svobodní jsme? Vše v co věříte, vše pro co hledáte důkazy se vám začne potvrzovat. Existence vědeckého zkoumání v tradičním smyslu tak  ztrácí význam. VŠECHNY TEORIE JSOU PLATNÉ. Všechny PRAVDY jsou platné. Můžete donekonečna akademicky debatovat se svým "protivníkem" o pravdě či nepravdě toho, či onoho. Z tohoto pohledu se skutečně dá říci. že EXISTUJE POUZE OSOBNÍ PRAVDA. 

Jsme multidimenzionální bytosti. Většina lidí si multidimenzionalitu představuje jako simultánní inkarnace částí své Nadduše ve vyšších dimenzích. To je však jen vertikální pohled na věc. Podívejme se na celou situaci horizontálně. Tedy - paralelní verze 3D reality. Mezi těmito verzemi se neustále přesouváte na základě sebemenšího rozhodnutí. Jde o neustálý vývoj, neustálý posun.

O co tedy jde? Nejen že máme každý svou bublinu reality, ve které NIKDO jiný kromě nás nemůže tvořit, ale ještě ke všemu svou bublinu neustále korigujeme. Osobní PRAVDA je tedy v neustálém stavu vznikání a korekce v závislosti na tom, jak měníme svá přesvědčení. Některá měníme velice rychle, jiná se nám nepodaří změnit za celý život a naše realita je s ohledem na tento ASPEKT stále stejná. Replikujeme neustále to samé dokola.

Z toho důvodu je naší jedinou možností OTEVŘENOST k názorům druhých lidí. Víme totiž, že oni mají SKUTEČNĚ pravdu - tu svou. My se můžeme jejich pohledem inspirovat, můžeme ho přijmout - pokud nám jejich teorie vyhovuje, ale naše realita bude přesně taková jací jsme SAMI. Bude utvářena na základě našeho osobního systému přesvědčení. 

Příjemné vědomé tvoření.

~ Sif ~